25 Ιουνίου, 2022

|

από: Ενεργειακές κοινότητες

Το κουίζ της κλιματικής κρίσης & της ενέργειας – Ανοιχτό εργαστήρι

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 12.30 θα είμαστε και εμείς στη Θεσσαλονίκη για τα 10α γενέθλια της Heinrich Böll Stiftung Greece με ένα εργαστήριο για τις ενεργειακές κοινότητες, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων RE-THINK! Φόρουμ Ιδεών – RE-ACT! Ιδέες στην πράξη.

Συμμετέχουμε στην δράση “Το κουίζ της κλιματικής κρίσης και της ενέργειας” με ένα εργαστήριο που θα απευθύνεται σε κάθε ηλικία σχετικά με το τι είναι και πώς μπορεί να δημιουργηθεί μία Ενεργειακή Κοινότητα, σε συνεργασία με Αντιγόνη-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης Antigone.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο της ActionAid Hellas Youth στη Θεσσαλονίκη (Πλ. Ναυαρίνου 7).

Παράλληλα, η Αντιγόνη-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης Antigone έχει ετοιμάσει ένα πρωτότυπο περιβαλλοντικό κουίζ όπου θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «Τι σχέση έχει η κατανάλωση ενέργειας με την κλιματική κρίση»; «Πώς μπορούν οι καθημερινές μας συνήθειες να επηρεάσουν το περιβάλλον»; «Ποιες μικρές-μεγάλες κινήσεις μπορούμε να κάνουμε για να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα»;

Δες περισσότερα στο event αλλά και εδώ. Δήλωσε συμμετοχή στο “Το κουίζ της Κλιματικής Κρίσης & της Ενέργειας/Μαθαίνουμε παίζοντας και παρατηρώντας- εκπαιδευτικό παιχνίδι.