Η Ομάδα μας

Η Community Energy River ιδρύθηκε με πρωτοβουλία καταρτισμένων επιστημόνων στο χώρο της ενέργειας και της οικονομίας. Δύο ηλεκτρολόγοι μηχανικοί συνεργάζονται με έναν ειδικό στον οικονομικό και στρατηγικό σχεδιασμό και κατευθύνουν το όραμα της ομάδας. Οι εταίροι διαθέτουν συμπληρωματικές δεξιότητες και εμπειρία σε υλοποίηση έργων. Η ηγεσία της ομάδας γίνεται από γυναίκες μηχανικούς και υποστηρίζει ενεργά την ισότητα των δύο φύλων στα τεχνικά επαγγέλματα. Κοινό όραμα και σχέσεις φιλίας συνδέουν όσες και όσους ξεκίνησαν μαζί. Μέσα από την Community Energy River, επιδιώκουν να εφαρμόσουν τις γνώσεις που διαθέτουν και να εμπνεύσουν. Εργαλεία της είναι η επιστήμη, η τεχνολογία και η τέχνη, στοχεύοντας σε μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του αγαθού της ενέργειας.

Παράλληλα με τη βασική ομάδα, η CER έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο αξιόλογων συνεργατών προκειμένου να ανταποκριθεί στις διεπιστημονικές απαιτήσεις του αντικειμένου και του οράματός της για τον τομέα της ενέργειας και της τεχνολογίας, δεδομένου του πολύπλοκου και μεταβαλλόμενου νομικού και ρυθμιστικού πλαισίου. Πρόκειται για δικηγόρους στο χώρο της ενέργειας και του συνεταιριστικού δικαίου, ειδικούς στην επικοινωνία και την ενδυνάμωση ομάδων, και προγραμματιστές με εμπειρία σε τεχνολογίες όπως blockchain και machine learning.

Στην ομάδα μας συμμετέχουν, επίσης, εκπαιδευτικοί, φοιτητές/φοιτήτριες και καλλιτέχνες. Όλοι τους αντιμετωπίζουν τα ζητήματα στο δικό τους χώρο και με τις δικές τους γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες.

Η CER

Μάγια Ανδρέου

Συνιδρύτρια – CΕO

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΕΜΠ) με ειδικότητα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ενδιαφέρομαι για την προώθηση της καθαρής ενεργειακής μετάβασης και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. Εργάζομαι για να συνεισφέρω σε ένα μέλλον με καλύτερες συνθήκες ζωής για τους ανθρώπους (ζεστά σπίτια με καθαρό αέρα) και με καθαρότερο τρόπο παραγωγής της αναγκαίας ενέργειας.

Με απασχολεί το εξής: έχω παρατηρήσει ότι όταν δεν είμαι καλά δεν σέβομαι πρώτα το περιβάλλον και τους άλλους ή και αν τελικά το κάνω, συμβαίνει μετά από πολύ συνειδητή προσπάθεια. Υπάρχει μέσα μου «κάτι» που με ωθεί στο να αφήσω το νερό της βρύσης να τρέχει. Νιώθω ότι είναι μια παιδική αντίδραση. Γιατί αντιδράει το παιδί; Γιατί θέλει να επιβεβαιώσει ότι το αγαπούν. Στην συνέχεια, όταν το παιδί μεγαλώνοντας αρχίσει να αγαπάει, αρχίζει να αντιδρά στην ίδια του την αντίδραση, άρα να μη βιώνει την πραγματικότητα. Τί είναι αυτό που μας συνδέει με την πραγματικότητα; H συμπόνοια. Την χρειαζόμαστε για να μεταφερθούμε από την θεωρία και τις ιδέες στην πράξη. Γιατί στην θεωρία είναι όλα υψηλότερα και καθαρότερα από ό,τι στην πραγματικότητα, ενώ η φαντασία μπορεί να δημιουργήσει μια νέα – έστω και προσωρινή- καλή ή κακή πραγματικότητα. Η κακή πραγματικότητα, αν μιλούσα ποιητικά, θα έλεγα ότι είναι μια παιδική αντίδραση στο όνειρο. Έχει έντονη προσωπικότητα και δεν κάνει διακρίσεις. Ακόμα και στο πιο μακρινό παλάτι βλέπεις τους ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι, σε ενδιαφέρει η όχι κάποια στιγμή της ζωής σου πιθανότατα θα δεις έστω μια τέτοια εικόνα. Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος κάτι νιώθει για αυτό αλλά η ζωή είναι μικρή, έχει χαρές αλλά έχει και λύπες. Επίσης είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες οι περισσότεροι/ες τις θεωρούμε το ίδιο καλές ή κακές. Τί συμβαίνει κατά την ενηλικίωση του ανθρώπου; Μήπως η αντίδραση γίνεται πιο έντονη; Και μήπως η πραγματικότητα τότε γίνεται πιο σκληρή; μήπως όμως αυτό που φανταζόμαστε ως ενηλικίωση απέχει από την πραγματικότητα; Οπότε μήπως δεν χρειάζεται να αντιδρούμε τόσο; Η Τέχνη με την φαντασία δημιουργούν προσωπικές εκφράσεις της πραγματικότητας, μας μεταφέρουν σε αυτές και τις γευόμαστε όσο μπορούμε. Όμως φαίνεται ότι η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία αλλά και η Τέχνη μας βοηθάει να τα ξεπεράσουμε όλα και να θυμηθούμε ότι μπορούμε να είμαστε άνθρωποι θνητοί – το θνητοί είναι βέβαιο. Πώς θα ήταν μια πραγματικότητα διαφορετική; Θα χαρώ να λάβω απαντήσεις!

Μάρω Μπάκα

Συνιδρύτρια – COO

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, PhD, (ΕΜΠ) με ειδικότητα στα φωτοβολταϊκά και την πληροφορική

Το επιστημονικό και ερευνητικό μου ενδιαφέρον είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ο αυτόματος έλεγχος και η πληροφορική. Με ολιστική προσέγγιση είναι δυνατό να βρεθούμε σε ένα σύστημα που θα ευνοεί την αύξηση των ΑΠΕ, την βέλτιστη ενσωμάτωσή τους στο δίκτυο και την συμμετοχή όλων στην ενεργειακή αγορά.

Στην προσπάθεια να κατανοήσουμε τον κόσμο, τείνουμε να εμβαθύνουμε σε μεμονωμένα/επιμέρους κομμάτια με αποτέλεσμα να χάνουμε την ουσία και την γενικότερη εικόνα. Σε έναν κόσμο που προσπαθεί συνέχεια για βελτιστοποίηση, είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς τι πραγματικά αξίζει να βελτιώσει και συχνά είναι πιο δύσκολο να περιγράψει και να φτάσει κανείς στο πρόβλημα παρά να βρει τον δρόμο για την επίλυσή του. Πιστεύω πως όλα τα προβλήματα έχουν λύση, αρκεί να έχει κανείς το θάρρος να κάνει ένα βήμα πίσω και να τα αντιμετωπίσει με μία άλλη οπτική που ενδεχομένως οδηγεί σε άλλα μονοπάτια από αυτά που αρχικώς είχαν προβλεφθεί.

Το καθαρό περιβάλλον είναι ένας κοινός στόχος για τον οποίο οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε όσο μικρή και αν μας φαίνεται η επιρροή μας…

periklis_website

Περικλής Θηβαίος

Συνιδρυτής – CFO

Chartered Financial Analyst και Financial Risk Manager (London School of Economics, IE Business School)

Επιχειρηματίας από την ηλικία των 26. Έχω εμπειρία σε παγκόσμιο επίπεδο με ειδικότητα στην οικονομική ανάλυση, στον στρατηγικό σχεδιασμό και την ανάλυση κανονιστικών κινδύνων.

Η ενασχόληση μου με το χρηματοοικονομικό τομέα με βοήθησε να κατανοήσω πώς τα γρανάζια της παραγωγικότητας κινούν τον πλανήτη και τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται αποφάσεις. Σε αυτό το αριθμοκρατούμενο σύμπαν αισθάνθηκα ένα προσωπικό κενό σε σχέση με το πώς οι επιχειρηματικές ενέργειες βασίζονται σε πλαίσια λογικής τα οποία, συχνά, αντιτίθενται με τις πιο μακρόπνοες ανάγκες των ανθρώπων και του πλανήτη μας.

Θέλησα να ασχοληθώ με το περιβάλλον με έναν τρόπο ο οποίος προσθέτει τα τεχνοκρατικά στοιχεία τού τρόπου σκέψης μου σε αποτελέσματα που δεν έχουν μόνο έναν απλό, οικονομικό παρονομαστή, ενώ παράλληλα δεν τον αγνοούν.

Ως μέλος της ομάδας, μου δίνεται η ευκαιρία να προσφέρω οικονομοτεχνικές παραμέτρους σε μια προσπάθεια με στόχους που συνάδουν καλύτερα με τις προσωπικές μου ευαισθησίες.

Συνεργάτες

Φαίη Ιωαννίδου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας

ΕΜΜΕ, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ενδιαφέρομαι για τη δημιουργική προώθηση όλων των δράσεων και των προγραμμάτων που υλοποιεί η Community Energy River μέσα από την ιστοσελίδα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα φυλλάδια, την επικοινωνία με όλες και όλους τους ενδιαφερόμενους… Εργάζομαι για όλα αυτά!

Χριστίνα Μανώλη

Υπεύθυνη Ανθρώπινου δυναμικού

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δραματική Σχολή-ΕΜΠΡΟΣ

Ενδιαφέρομαι για τη μάθηση και την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και για το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχω εργαστεί σε διάφορες εταιρίες στο τμήμα του HR & Recruitment.  Οργανώνω, επίσης, το τμήμα των πρακτικών ασκήσεων φοιτητών της CER.

Εργάζομαι για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της CER, έρχομαι σε επαφή με τους μαθητές/τριες και στόχος μου είναι να αγαπήσουν τις Φυσικές Επιστήμες και την Εξοικονόμηση Ενέργειας. Έχω εμπειρία στη χρήση του θεατρικού παιχνιδιού ως εργαλείο μάθησης μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Είμαι εθελόντρια σε παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια.

Γιάννης Στεργίου

Μηχανικός λογισμικού

Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Το 2016 επιλέχθηκα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Πληροφορικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου εκτός από την εμβάθυνση στα ήδη ενδιαφέροντά μου όπως είναι η αλγοριθμική λογική, οι γλώσσες προγραμματισμού και οι διαδικτυακές εφαρμογές, μου δόθηκε η ευκαιρία να διευρύνω τις γνώσεις του σε τομείς που με ενδιαφέρουν όπως η διαχείριση δεδομένων, η στατική ανάλυση προγραμμάτων και η τεχνολογία blockchain.