Ανακύκλωση εμπειρίας στην οικιακή ζωή

Η Community Energy River συμμετείχε από τον Ιούλιο 2020 έως τον Δεκέμβριο 2020 στο έργο «Ανακύκλωση εμπειρίας στην οικιακή ζωή». Το έργο υλοποιήθηκε από το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece με την υποστηρικτική επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με τη συνέργεια της Community Energy River που εργάζεται για τη διάδοση των ενεργειακών κοινοτήτων και της εξοικονόμησης ενέργειας, της ΚΟΙΝΣΕΠ COPOW καλλιτεχνών και επιστημόνων και με την εθελοντική υποστήριξη μελών των «Φίλων της Φύσης».

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών στην πρόληψη και τη μείωση των αστικών αποβλήτων, την εξοικονόμηση ενέργειας και η αποτύπωση των εμπειριών της σχετικά με τα δημόσια αγαθά και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα τρία ψηφιακά διαδραστικά «τραπέζια» ανακύκλωσαν την εμπειρία όλων και έφεραν στο σπίτι προτάσεις και δράσεις για την πρόληψη και την μείωση των αστικών αποβλήτων, την εξοικονόμηση ενέργειας, τα δημόσια αγαθά και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Community Energy River ανέλαβε ειδικότερα τον δημιουργικό σχεδιασμό του τραπεζιού με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας. Σε συνεργασία με την ηθοποιό Βιβή Πέτση σχεδιάστηκε ένα διαδραστικό βιωματικό εργαστήριο στο οποίο οι συμμετέχοντες περιπλανήθηκαν με την φαντασία τους στο δίκτυο διανομής και μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας, έμαθαν για μυστικά και δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι τους, συζήτησαν, έλυσαν απορίες και μοιράστηκαν ιδέες!

Μπορείτε να δείτε εδώ λίγα λόγια για το έργο!

========================================

Στο πλαίσιο του επιχορηγούμενου έργου πραγματοποιήθηκαν τρία ανοιχτά στο κοινό ψηφιακά διαδραστικά «τραπέζια» εργασίας μέσω της πλατφόρμας zoom καθώς και παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις, με τον παρακάτω προγραμματισμό:

 • 1ο τραπέζι: Η διαχείριση των καθημερινής χρήσης αγαθών
  1/11/2020, 18:30-20:00
  Α. Ροντογιάννη, Χημικός Μηχανικός, MSc
 • 2ο τραπέζι: Αναζητώντας τη χαμένη ενέργεια στο σπίτι!
  8/11/2020, 18.30-20.00
  Community Energy River σε συνεργασία με την ηθοποιό Βιβή Πέτση
 • 3ο τραπέζι: Βιωσιμότητα – 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, Πολιτισμός & Μείωση Αποβλήτων
  22/11/2020, 18:30–20:00
  Μαρία Φιλιππή ecoktima, Κώστας Φωτεινάκης, ΦτΦ

Μάθετε περισσότερα για το έργο στην ομάδα μας Ανακύκλωση εμπειρίας στην οικιακή ζωή στο facebook!

Πληροφορίες για τη Μείωση και την Οικολογική, Αποκεντρωμένη και Κοινωνικά Δίκαιη Διαχείριση Αποβλήτων στο blog των ΦτΦ «Λιγότερα Απόβλητα – Καλύτερη Ζωή».

Δείτε την παρουσίαση του έργου: