Νέα εργαστήρια στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Μετά από καιρό, επιστρέψαμε στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αυτή τη φορά με το καινούριο μας εργαστήριο «Αλλάζουμε την κλιματική αλλαγή»!

Δύο φοβερές ομάδες μας περίμεναν στο Εργαστήρι Πολιτισμού και στο Εφηβικό Δίκτυο για να μιλήσουμε για τις αιτίες και τις συνέπειες των έντονων καιρικών φαινομένων και το πώς μπορούμε να μειώσουμε το αποτύπωμα μας στο περιβάλλον!

Σε μια μεγάλη παλάμη που συμβολίζει αυτά που μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε την κλιματική αλλαγή καταγράψαμε τις ιδέες των ομάδων. Στο τέλος, βάλαμε τα χέρια μας πάνω στην παλάμη και υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας ότι θα κάνουμε τις ιδέες μας πράξη!

🔗Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Βιωσιμότητα και χρήση ενέργειας Αθήνα-Βερολίνο» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Yλοποιείται από την Community Energy River στην Αθήνα και τους φορείς Respekt für Griechenland, το Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης BNE-Zentrum και το Ανεξάρτητο Ινστιτούτο για περιβαλλοντικά ζητήματα στο Βερολίνο Unabhängiges Institut für Umweltfragen e.V. (UfU). Το περιεχόμενο της δημοσίευσης είναι αποκλειστική ευθύνη του δικαιούχου Community Energy River και ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ ΙΚΥ είναι υπεύθυνες για τη χρήση των πληροφοριών που αναφέρονται.

Στο τέλος του εργαστηρίου στο Εφηβικό Δίκτυο, μας περίμενε μια έκπληξη! Όλοι και όλες μαζί παίξαμε το καινούριο επιτραπέζιο παιχνίδι “Peak and off-peak peacock”!

Το παιχνίδι έχει στόχο την εξοικείωση των παικτών/τριών με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την κατανόηση της χρήσης τους στην καθημερινή μας ζωή! Στον πλανήτη Peafowl οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι η επιλογή για να εξοικονομήσουμε τα πολύτιμα χρήματά μας (peak-coins). Κρίμα που η ανανεώσιμη ενέργεια δεν είναι διαθέσιμη στον πλανήτη αυτό κάθε μέρα! Ευτυχώς, όμως, η προηγμένη τεχνολογία του πλανήτη μας επιτρέπει να βλέπουμε εκ των προτέρων την πρόγνωση του καιρού. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προγραμματίσουμε με ποιά μορφή ενέργειας θα κάνουμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες!

Το “Peak and off-peak peacock” σχεδιάστηκε από την Agata Smok στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Every1 project, για το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα ακολουθώντας τον σύνδεσμο εδώ!

* Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Βιωσιμότητα και χρήση ενέργειας Αθήνα-Βερολίνο» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Yλοποιείται από την Community Energy River στην Αθήνα και τους φορείς Respekt für Griechenland, το Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης BNE-Zentrum και το Ανεξάρτητο Ινστιτούτο για περιβαλλοντικά ζητήματα στο Βερολίνο Unabhängiges Institut für Umweltfragen e.V. (UfU). Το περιεχόμενο της δημοσίευσης είναι αποκλειστική ευθύνη του δικαιούχου Community Energy River και ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ ΙΚΥ είναι υπεύθυνες για τη χρήση των πληροφοριών που αναφέρονται.