Η μέθοδος “world café” έφτασε στο 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

Πριν λίγες μέρες ένα ξεχωριστό εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού υλοποιήθηκε με την ομάδα του Β2 τμήματος του 4ου Γυμνασίου Χαλανδρίου!

Με αφορμή την μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου από την εταιρεία Energy Profit, οι μαθητές/τριες μοιράστηκαν τις απόψεις τους σχετικά με την κατάσταση του σχολικού κτιρίου με τρεις μηχανικούς της εταιρείας αλλά και με εμπειρογνώμονες από τον Δήμο Χαλανδρίου, την Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας Έλενα Χριστούλη και τον μηχανικό Κωστή Μασούρα. Στην ενεργειακή περιήγηση που είχαμε κάνει με την ομάδα, οι μαθητές/τριες είχαν ήδη εντοπίσει και καταγράψει κάποια προβλήματα στο σχολείο  και τώρα τους δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν τις προτάσεις τους για το σύστημα θέρμανσης/ψύξης και αερισμού, για τον φωτισμό, για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ελάττωση του αποτυπώματος του σχολικού τους κτιρίου.

Όλοι και όλες πήραν θέση για όλα τα ζητήματα και με ψηφοφορία επέλεξαν στο τέλος τις προτάσεις που θεωρούν πιο σημαντικές!

Ευχαριστούμε την Μαρία Δημοπούλου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/νση ΠΕ Α’ Αθήνας, Συντονίστρια Τοπικού Δικτύου Σχολεία για το Κλίμα, για την έμπνευση και την συνεισφορά της στον σχεδιασμό του εργαστηρίου.

*Το εργαστήριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Erasmus+ έργου «Βιωσιμότητα και χρήση ενέργειας Αθήνα – Βερολίνο» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το παραπάνω περιεχόμενο είναι αποκλειστική ευθύνη του δικαιούχου Community Energy River και ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ ΙΚΥ είναι υπεύθυνες για τη χρήση των πληροφοριών που αναφέρονται.