Για δεύτερη χρονιά, η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα

Ξεκίνησε για 2η χρονιά το πρόγραμμα «Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα» που υλοποιεί η ΑΝΤΙΓΟΝΗ-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία και η Community Energy River με την υποστήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, Γραφείο Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τη σχολική κοινότητα απέναντι σε ένα από τα φλέγοντα προβλήματα των ημερών μας, την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή κρίση, ενώ θα βοηθήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες να αναζητήσουν λύσεις εφαρμόσιμες στην καθημερινότητα, δίνοντας έμφαση στις ενεργειακές κοινότητες. Παράλληλα, αποσκοπεί στο να μυήσει εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες στη λήψη αποφάσεων με συμμετοχικότητα, συναίνεση και συμπερίληψη, εστιάζοντας στην ενδυνάμωση όλων των μελών της ομάδας.

Για την υλοποίησή του φέτος επιλέξαμε δύο Δήμους που είναι δραστήριοι στην ενεργειακή μετάβαση, με σκοπό να δουλέψουμε με τα σχολεία τους, δημιουργώντας μία καλύτερη σύνδεση με την τοπική κοινωνία. Ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών και ο Δήμος Χαλανδρίου είναι λοιπόν μαζί μας στο πρόγραμμα, καθώς και συνολικά έξι Γυμνάσια, τα οποία θα έχουν την πλήρη υποστήριξη μας στην εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός δικτύου σχολείων, που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους συμβάλλοντας έμπρακτα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην ενεργειακή δημοκρατία. Πέρα όμως από τα προαναφερθέντα σχολεία των δύο Δήμων, θα υποστηριχθούν και άλλα σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Σύντομα περισσότερα νέα!

*Το κείμενο είναι αναδημοσίευση από τη σελίδα του προγράμματος στο facebook.